top of page

Informatie

&
Documenten

Installatie van waterloze urinoirs

Installatie van waterloze urinoirs

Installatie van Keramisch waterloos urinoir

De installatie van onze duurzame keramische waterloze urinoirs is relatief eenvoudig. Elke loodgieter kan dit. Het is sowieso al makkelijker dan een watergespoeld urinoir, omdat er geen water behoeft te worden aangesloten (uitgezonderd hybride model). 

De afvoer van de waterloze urinoirs kan, of naar achter wijzen, of naar onder. Meestal gaat de aansluiting naar onder en kan er met een directe bocht worden aangesloten op de afvoer. Wij adviseren een aansluiting op min. een 50mm afvoerpijp. 

Bijgaand een PDF met de maten van het keramische watervrije urinoir. De maten van de 'normale' en de hybride versie zijn exact gelijk. 

In de doos zit standaard een groot vel papier ingesloten. Tijdens het installeren is het handig om dit eruit te nemen en met tape op de plek te hangen waar het urinoir komen moet. Dit papier dient als sjabloon. Op deze manier behoeft niet te worden gemeten en kan alles eenvoudig worden afgetekend. 

Het waterloze urinoir hangt met het volle gewicht aan een sterke beugel. Deze beugel wordt aan de muur bevestigd. Wij adviseren een dun rubber op de beugel te bevestigen. Bovenste stukje van ducktape voorzien werkt ook.  Aan de onderkant van het urinoir worden normaal gesproken nog 2 schroeven ingedraaid. Deze dienen uitsluitend om ervoor te zorgen dat het duurzame urinoir niet van de beugel kan worden getild. Eventueel kunnen deze schroeven worden vervangen door een beetje polymax. Hierna het urinoir nog netjes afkitten.

Als het urinoir is geïnstalleerd, moet alleen nog het filter worden geplaatst. Dit is eenvoudig. Hoewel niet persé nodig, adviseren we het filterhuis vooraf in te spuiten met siliconenspray. Hierna het filter plaatsen. Laat het filter in de sleufjes zakken en draai het met de meegeleverde metalen beugel met de klok mee vast. Als het goed is, is het Falcon logo nu precies in het midden en rechtopstaand leesbaar. 

Nu een glas water in het urinoir doen (meer mag). Hierdoor vult het filter zich met water. Het filter is meteen een sifon, dus het water aan het begin is belangrijk voor de werking. 

Als laatste het meegeleverde blauwe zakje leeg knijpen precies boven de gaatjes in het midden. 

LET OP: Plaats nooit een extra sifon voor het urinoir. Dan zijn er dus 2 sifons in serie en loopt het urinoir door luchtdruk problemen niet meer goed door!

Falcon%20filter%20met%20tool%20en%20vloe
Brochure Mr.Friendly

Brochure Mr.Friendly

bottom of page