top of page

Hybride
urinoirs

Hybride (waterarme) urinoirs van Mr.Friendly, zijn urinoirs die geen water gebruiken om te spoelen, maar wel een spoelsysteem hebben die, per 72 uur,  bijna 4 liter water (onzichtbaar), onder druk, door de leiding spoelen.

Eco Hybrid

Drinkwater is om te drinken!

en niet om weg te spoelen

Duurzame hybride urinoirs spoelen geen water dat zichtbaar is voor gebruikers. Het hybride model is aan de buitenzijde exact gelijk aan het standaard waterloze model. Het heeft echt aan de achterkant een stukje slimme techniek. Dit is uniek! Deze techniek zorgt ervoor dat er elke 72 uur bijna 4 liter water gespoeld wordt, om het filterhuis en leiding-systeem goed schoon en vrij van urinesteen te houden. Omdat er slechts af en toe een spoeling is, bespaart dit urinoir gemiddeld 98% water ten opzichte van watergespoelde urinoirs. 

hybride keramisch urinoir

98% water sparen

Het hybride urinoir is aan de buitenzijde, als het aan de muur is gemonteerd, niet te onderscheiden van het "normale" waterloze urinoir. Het ziet er exact hetzelfde uit! 

Het geheim zit hem dus in de binnen-achterzijde. Het duurzame urinoir is uitgerust met een spoelsysteem dat dus alleen af en toe even spoelt. 

Uiteindelijk zal zelfs een waterloos urinoir, met een nat filter, urinesteen opbouwen. Elk urinoir (wel of niet gespoeld) doet dat. De hybride variant doet dat echter het minst. De combinatie van weinig kalk en een perfect filtersysteem (waterloos met nat filter), zorgt sowieso voor weinig opbouw van urinesteen. Dit hybride urinoir spoelt echter ook nog om de 72 uur, onder druk, water door de leiding. Dit zorgt ervoor dat de eventuele urinesteen-opbouw, die dan is ontstaan, direct weg wordt gespoeld. Heb je dus een complex (verouderd) leidingsysteem, met een urinesteen-verleden, dan is dit de beste oplossing (en toch heel duurzaam).

Waterloze%25252520urinoirs%25252520keram
Filter%20uit%20Mr_edited.jpg

Filter voorkomt onfrisse geur

Een hybride urinoir is ook altijd uitgevoerd met een filter, de zogenaamde geurstop. Dit filter kan op verschillende manieren werken. De belangrijkste functie is dat deze effectief voorkomt dat de urine een onfrisse geur afgeeft. 

Spoelsysteem is niet nodig bij waterloos

Geen spoelsysteem nodig

Ook hybride urinoirs hebben geen (duur) spoelsysteem nodig. Dit is niet nodig omdat ze de buitenzijde niet spoelen met drinkwater. Een speciaal filter voorkomt nare geurtjes. Spoelsystemen zijn duur dus de besparing is groot. Bij hybride urinoirs moet wel een waterleiding worden aangelegd.

 

 

 

waterloos urinoir met de tekst geen spoe

Geen spoelrand

Omdat een waterloos urinoir niet spoelt, ontbreekt ook de spoelrand. Dit betekent dus ook makkelijk(er) schoonhouden. Er is geen rand waaronder vuil zich kan nestelen. 

Een hybride urinoir heeft daarnaast heft extra voordeel dat ook het filterhuis en leidingsysteem goed wordt schoon gehouden.

WC%20ombouwen%20naar%20waterloos%20urino

Normale waterloze modellen

Eenvoudige installatie

De installatie van een watervrij urinoirs is makkelijker en goedkoper. Geen waterleiding leggen bijvoorbeeld!

Meer over installeren

Makkelijk onderhoud

Onze watervrije urinoirs hebben geen spoelrand. Geen verstopte viezigheid en kalkaanslag. Tijdens onderhoud niet onder de rand maar ook geen spoelsysteem schoonmaken. 

Meer over onderhoud

Minder urinesteen

Door goed doordachte filters en materialen heb je bij Mr.Friendly veel minder last van urinesteen! Hoe dat kan vertellen we je graag. Klik op onderstaande knop!

Meer over urinesteen

Bespaar water

Een waterloos urinoir bespaart heel veel water. Bij elke gebruik zo'n 3 liter. Op drukke plekken loopt dat op naar meer dan 150.000 liter per jaar per urinoir

Bespaar geld

Geld besparen doe je al vanaf de aanleg. Geen toevoerleiding nodig. Vanaf dag 1 bespaar je water en water wordt steeds duurder.

bottom of page