top of page

Advertentiespecificaties
en toelichting

Indien een scherm (display) is ingebouwd in een urinoir of in de wand is het mogelijk dat er advertenties of informatie-video's worden afgespeeld. De ingebouwde schermen worden in een geavanceerd software-systeem opgenomen en per scherm is bijv. bekend waar deze is geïnstalleerd. Dit betekent dus ook dat bekend is wat voor soort publiek hier komt en welke tijden er naar het scherm gekeken kan worden (openingstijden). 

Ingebouwde sensor

Het scherm is uitgerust met een aanwezigheidssensor. Dit is het kleine bolletje onder het display. Deze sensor meet de aanwezigheid van een persoon en meet of en hoe lang een persoon naar het scherm kan kijken. Van elke gespeelde video wordt exact bijgehouden hoe vaak en hoe lang deze is gespeeld. 

Adverteerders

In feite zijn de externe adverteerders de sponsoren van het urinoir of accessoires in de sanitaire ruimte. Zij maken het mogelijk dat de wereld een klein beetje meer duurzaam wordt. In ruil voor deze sponsoring, verkrijgen ze zendtijd op het scherm. Over het algemeen zijn dit korte video's of stills. 

Locatie-eigenaar

De locatie-eigenaar is bijv. de eigenaar of uitbater van het restaurant, de kroeg, of de sportlocatie. Dit kunnen allerlei soorten locaties zijn. Zolang het maar druk is want dan wordt er veel water bespaard!

De locatie-eigenaar heeft de mogelijkheid een boodschap te verspreiden op de schermen die zijn geïnstalleerd. Dit kan een algemeen welkom zijn, informatie of een advertentie van de locatie zelf. Ook wordt het scherm wel gebruikt om personeel te werven. 

De locatie-eigenaar krijgt standaard max. 10% van de totale zendtijd op het scherm. Indien er meer plek is, die niet bezet is, kan dat verder oplopen.

Video's en advertenties

De locatie-eigenaar kan zelf een video aanleveren. Het kan ook zijn dat Mr.Friendly een video in opdracht maakt voor de locatie-eigenaar. De basis-lengte van een video is 8 seconden. Indien Mr.Friendly een video aanmaakt, dan is het wel zaak dat de locatie-eigenaar fotomateriaal aanlevert dat gebruikt kan worden om de video te maken. 

Er gelden de volgende uitgangspunten voor een zelf aan te leveren video:

  • bestandsformaat MP-4, M4V of AVI

  • beeldformaat 800 x 480 px (bxh)

  • standaard lengte video 8 seconden (andere lengte in overleg)

Het is mogelijk verschillende video's aan te leveren die op verschillende momenten worden getoond. Bijv. een video op vrijdag en een andere op zaterdag. Informeer naar de mogelijkheden!

Indien er alleen beeldmateriaal wordt aangeleverd, kan dat heel divers zijn. Liefst transparante PNG afbeeldingen. Maar andere formaten (TIFF, JPEG etc.) kunnen ook maar dan is het soms lastiger een video te produceren. Denk aan logo en impressies van de locaties of zaken die in beeld moeten worden gebracht. Indien er een standaard lettertype geldt dient dit tevens te worden aangegeven.

Houd er rekening mee dat de beeldschermen landscape zijn gemonteerd (verhouding hierboven genoemd).

Het materiaal kan gestuurd worden naar office@mrfriendly.nlter

bottom of page